Vladmir Vašalić

Vladmir Vašalić

Radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici kod pijace, Lidla i buvljaka otpočela je danas, a od ponedeljka biće potpuno obustavljen saobraćaj.

utorak, 03. jul 2018. 02:22

Karađorđevi dani u Vršcu (PROGRAM)

Povodom velikog jubileja - 200 godina od smrti Vožda Karađorđa, ali i od njegovog boravka u našoj lepoj varoši, prošle godine je prvi put održana manifestacije "Karađorđevi dani u Vršcu" i pokrenuta inicijativa za podizanje spomenika Voždu u porti Saborne crkve.

ponedeljak, 12. februar 2018. 00:43

Mislite na vinograd

Voleo sam vinograde, čini mi se oduvek. Nemam ga, nikad ga niko u mojoj familiji nije ni imao, ali nekako se vinogradi i ja volimo i zato imam lepih priča o toj ljubavi. 

sreda, 18. novembar 2015. 00:43

Tomislave Mrčela, hvala ti!

Tužan je ovaj 17. novembar. Tužan jer je u ranu zoru prestalo da kuca srce našeg prvog blogera i divnog humanog čoveka. Tomislava Mrčele - tviteroriste, kako se potpisivao. 

"Starost je kazna na koju smo osudili ljude, ako im ne pomažemo", ovim citatom Duška Radovića počeo je sinoć koncert Gudačkog kvartet Beogradske filharmonije u Gerontološkom centru u Vršcu.

sreda, 16. septembar 2015. 14:11

Program za 58. "Dane berbe grožđa" u Vršcu

Manifestacija u čast grožđa, vina i vinograda, koja se u Vršcu proslavlja duže od pola veka, 58. „Dani berbe grožđa“ ili popularno "Grožđebal", biće održana od 17. do 20. septembra.

Zanimljiva košarkaška utakmica odigrana je danas u vršakom Milenijumu gde je ekipa "Caffe BIMS 059" u prijateljskom meču savladala reprezentaciju afričkog Gabona.

Izložba fotografija lavre Aleksandra Nevskog iz ruskog Sankt Peterburga otvorena je u Sterijinoj kući, a posetioci će moći da je vide do 6. avgusta.

Izložbu povodom 300 godina ruske svetinje otvorili su vladika banatski Nikanor i episkom kroštancki Nazarije, koji je i upravitelj lavre Aleksandar Nevski. Upravo je on među najzaslužnijima za vraćanje starog sjaja ove ruske svetinje. Agronom po struci, nekada je vodio poljporivredni institut Rusije i bio prvak u rvanju. Danas je upravitelj sa najdužim stažom u najvažnijoj lavri Ruske pravoslavne crkve.

Nekada nije bilo patrijaršije Lavra Aleksadra Nevskog bila je centar duovnosti cele Rusije. Naravno, mi ne pretendujemo na patrijaršiju, ali želimo da vratimo stari sjaj 300 godina staroj svetinji, objasnio nam je episkop Nazarije, a to je bila njegova prva izjava od kada je u Srbiji.

Autor izložbe je beogradski fotograf Miodrag Miša Branković, a od 70 izloženih fotografija trećina je njegovo delo.

Fotografije su rađene posebnom tehnikom i razvijane su na platnu, što je moderno poslednjih desetak godina. Drago mi je da je izložba posle Sankt Peterburga, Bratislave i Brisela, stigla u Vršac, kaže Miša Branković

Inače, lavra je naziv za manastir koji u svom sastavu ima više crkava i građevina, a značaj ove u nekadašnjem Petrogradu, objasnio je vladika banatski Nikanor.

Lavra svetog Aleksandra Nevskog veoma je značajna, kako za Rusiju, tako i za Srbiju. Tu je sahranjen i srpski vladika Vasilije, ali i još mnogo drugih Srba. Osim toga, ovo izložba je prilika da se ljudi upoznaju sa bratskim odnosom Rusa i Srba o čemu ih danas niko ne uči, napomenu je vladika Nikanor

Izložbu možete pogledati do 6. avgusta na prvom spratu Sterijine kuće.

Iskoristite mogućnost popusta i umesto za 2000, trenirajte za samo 999 dinara mesečno u Tekvondo klubu Vršac.

2.000,00 din.  999,00 din.
Količina:
subota, 07. februar 2015. 04:09

E stvarno sam ...

Mrzelo me danas da radim... sve me, bre, mrzelo... pa sam shodno tome dan završio tako što su mi neki paceri isprašili tur na fudbalu. Jebiga.
Tuširanje, dosta tečnosti... i da malo porazmislim. Kako me, bre, nije sramota da budem lenčuga?
I tad se setim Ujka Radoja!

Svratili onomad, nakon neke poduže turneje, Glavonja i ja kod ujaka Radoja i tada još uvek međ živima, moje prabake Velinke. Njih je lako naći. Žive u Dobrotinu, zaseok Kojići. Za vas koji slučajno ne znate, lako je. Kada dođeš do Už’ca, ideš preko Kadinjače i samo voziš do raskrsnice za (Bajinu) Baštu i Ljuboviju. E, tu kreneš za Ljuboviju, onda negde između Zlo Dola i Kostojevića parkiraš kola kod Radiše u dvorištu, pa peške ubrdo čet’r kilometra... gore poviše Čolić vode i ...odma si tu.

Sedeli tako i tukli rakiju,kafu, rakiju, kafu, pogaču, rakiju, kajmak, rakiju, kafu, ručak, rakiju, kafu, rakiju.... Tako tri dana, milina.
Dokon i pripit priupitah ujaka:
-Je l' ujko, dobar vam pritisak, a i voda baš lepa. Da se nije popravio izvor?
-Vid njega. Šta popravio, presušila žila. Bre... sa drugog izvor smo vodu dovukli.
-Kojeg?
-Sa Višosave.
-Ček, gde beše Višosava?
-Ene...
I pokaza na susedno brdo. Glavonja me ustreli onim jel nas zajebava pogledom. Znam da me ujko ne bi zajebavo...
-Ujko, kolko ima do tamo?
-Nema mnogo, četr’- pet kilometara.
-Pa kako ste dovukli vodu?
-Lako. Kopali i postavljali cevi.
- Ko kopo? Čime?
-Komšija i ja, ašovom, jebaga ti...

E stvarno sam ...

EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00