subota, 5. mart 2016.  15:35h
Pročitano 1127 puta

Započeta akcija "Osobe sa invaliditetom - U srcu Srbije"

Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ" započelo je akciju "Osobe sa invaliditetom - U srcu Srbije" čije će obeležje biti bedž podrške.

Bedž podrške Bedž podrške Facebook/Parakvad VŠ

Udruženje "Parakvad VŠ" promociju akcije je održalo na vršačkom Gradskom trgu. Brojni prijatelji udruženja, prolaznici, kao i članovi Udruženja MNRO "Otvoreno srce sveta" stavili su bedževe podrške na revere i tako podržali akciju "Osobe sa invaliditetom - U srcu Srbije".

Pozivamo članove svih političkih organizacija da stave ovaj bedž i u svoju političku kampanju uvrste rešavanje problema osoba sa invaliditetom. Želimo da se obavežu da će, kada sednu u svoje odborničke i poslaničke klupe, svakog dana ukazivati na težak položaj osoba sa invaliditetom, kaže predsednik Udruženja Dragan Vitorović.

Vitorović je dodao da će se kasnije bedževi podrške prodavati po simboličnim cenama, a da će novac prikupljen prodajom ići u humanitarne svrhe.

U Srbiji ima preko 800.000 osoba sa invaliditetom. Kako je praksa pokazala, obećanja je uvek mnogo, a rezultata gotovo da nema. Mi smo zato osmislili način da dugoročnije skrenemo pažnju na sve osobe sa invaliditetom. Pozivamo naše sugrađane da nas posete i podrže akciju, rekao je Vitorović.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00