subota, 19. mart 2016.  20:25h
Pročitano 803 puta

Počinje sat za našu planetu

Ekološko udruženje "Avalon" i Centar za energetsku efikasnost "Cefix", u ime Svetskog fonda za prirodu (WWF), pozivaju sugrađane da i ove godine podrže akciju "Sat za našu planetu", u subotu, 19. marta 2016. godine u 20.30 časova.

„Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i biznisi

sa zajedničkim ciljem - slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i nas samih (više informacija na wwf.rs). 

I ove godine Ekološko udruženje "Avalon" i Centar za energetsku efikasnost - "CEFIX", a uz podršku opštine Vršac, organizuju akciju obeležavanja "Sata za našu planetu".

Udruženje "Otvoreno Srce Sveta" pridružilo se ovoj globalnoj akciji i pripremaju za vas slikovit prikaz načina na koji možete uštedeti energiju. Radovi ovih divnih malih-velikih ljudi otvorenog srca biće izloženi u prostoru Doma Omladine Vršac, u petak 18. marta od 19h.

U subotu, 19. marta, na gradskom trgu (majmunsko ostrvo), sa početkom u 20h, održaće se akustični koncert u čast planeti. Sugrađanima će se prvo predstaviti mlađani polaznici gitare sa učiteljem Nenadom Kukićem a u nastavku programa pridružiće im se njihovi veliki drugari, muzičari vršačke rok scene (uz sad već neizostavnu podršku udruženja SAX): Maximillian Rex, Mišo Micić, Slobodan i Nikola Jerković, Band Unutrašnji Portret... (prijava za učešće još uvek je otvorena).

Tokom koncerta, nakon gašenja ulične rasvete u 20:30h, Udruženje srpsko-japanskog prijateljstva "Hanami" Vršac prirediće vam nazaboravan ugođaj - puštanje lampiona želja.

Polaznici Kreativne školice za decu "ZIBILIBI creativ". koju vodi Nataša Petković. spremili su eko iznenađenje za učesnike koncerta.

Pozivamo sve sugrađane, institucije, vlasnike lokala, da se pridruže ovoj akciji koju, jubilarni, deseti put, organizuje Svetski fond za prirodu (WWF) i da simboličnim gašenjem svetla, 19. marta od 20:30 do 21:30h, daju svoj doprinos Satu za našu planetu. 

Svaki sat je sat za planetu otud je neophodno da svakodnevno racionalno trošimo energiju. Zato budimo štedljivi 60+.           

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00