utorak, 5. april 2016.  17:35h
Pročitano 1028 puta

Sajam profesionalne orijentacije 8. aprila

Sajam profesionalne orijentacije održaće se u petak 08. aprila u sportskoj sali Hemijsko-medicinske škole u Vršcu. Svečanost otvaranja zakazana je za 10:30 časova.

Na sajmu će se predstaviti osam srednjih škola sa teritorije opštine Vršac i Bela Crkva. Među školama koje će predstaviti svoj plan i program nalaze se škole iz Vršca: Gimnazija „Borislav Petrov Braca“, Srednja poljoprivredna škola, Hemijsko-medicinska škola, Školski centar „Nikola Tesla“, srednja muzička škola „Josif Marinković“ i škola za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Varjaški“. Iz Bele Crkve predstavljaju se Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola i Tehnička škola „Sava Munćan“.

Preko 500 učenika osmih razreda iz opština Vršac, Bela Crkva i Plandište imaće priliku da se upozna sa nastavnim planom srednjih škola i postavi sva pitanja koja će im pomoći da lakše odaberu srednje obrazovanje.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje učenici će imati priliku da se testiraju putem internet aplikacije „Vodič za izbor zanimanja“, koja će im pomoći da procene svoje sposobnosti i interesovanja i odaberu buduće usmerenje.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00