četvrtak, 26. maj 2016.  22:16h
Pročitano 1643 puta

Vrščanin u Vršcu spaja mozak i računar

Vrščanin Nebojša Milić, doktorand na Univerzitetu Bejlor u Sjedinjenim Američkim Državama, održaće predavanje i prikazati korišćenje neuralnih interfejsa, koji omogućavaju interakciju sa računarom na osnovu signala iz mozga, za vikend u rodnom Vršcu

Sigurno ste makar jednom poželeli da komunicirate sa računarom putem misli, da pomerate kursor samo razmišljajući o tome? Zamislite da možete da lajkujete sliku bez pomoći miša, zvuči nestvarno? Sada možete to i isprobati!

Unija Studenata Vršca uz podršku Kulturnog centra organizuje predavanje i korišćenje neuralnih interfejsa, 28. i 29. maja, sa početkom u 11 časova, u prostorijama Unije studenata (Kulturni centar, Sterijina 62). Neuralni interfejsi su uređaji koji omogućavaju interakciju sa računarom na osnovu signala iz mozga ili na osnovu kombinacije signala iz mozga i ostalih biosignala - kažu u Uniji studenata Vršca.

Predavač je Nebojša Milić, koji će svim zainteresovanima približiti ovaj čudesan spoj tehnologije i neurologije. Nebojša Milić je doktorand na Univerzitetu Bejlor u Sjedinjenim Američkim Državama. Svoje osnovne studije je započeo u Vojvodini, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novome Sadu, a nastavio ih na Westfälische Wilhelms univerzitetu u Münsteru.

Prijavu možete izvršiti na sledećem linku: http://goo.gl/forms/WZ6wABNZPFS9EMsF3

Pridružite nam se da zajedno zakoračimo u budućnost!

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00