petak, 27. maj 2016.  01:07h

Nagrade za mlade Vrščane u Ruskom domu

Mlada vršačka učenica i pesnikinja Kristina Čikara još jednom je ponela prestižnu nagradu iz Rusije. Osim nje, nagrađeno je još dvoje mladih Vrščana - Boris Majstorovič i Angelina Sandić

Na svečanoj dodela priznanja u Ruskom domu u Beogradu za najbolje likovne i literalne radove, koji su učestvovali na Medjunarodnom konkursu odeljenja fonda jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve, jednom od najzahtevnijih konkursa u našoj zemlji, nagrađeno je troje mladih Vrščana.

Kristina Čikara, učenica druge godine vršačke Poljoprivredne škole, osvojila je PRVO mesto u najstarijoj grupi i velikoj konkurenciji, među više od 860 radova. Pored nagrade i diplome, dobila je i dvanaestodnevni boravak na ostrvu Krf, gde ce se družiti sa decom iz čitavog sveta pod pokroviteljstvom FONDA JEDINSTVA PRAVOSLAVNIH NARODA iz Rusije.

Boris Majstorović, učenik škole Jovan Sterija Popović (IV 1), osvojio je drugo mesto u drugoj, srednjoj grupi takmičara, i kao poklon pored diplome sa sobom poneo i digitalni foto aparat.

Angelina Sandić, devojčica predškolskog uzrasta iz zabavišta "Leptirić", pohvaljena je za svoj likovni rad.

ruski dom nagrade

Svečanost je održana u Svečanoj sali Ruskog doma gde su domaćini predstavnici fonda jedinstva, svetosavskog zvonca, kao i predstavnici kulture ruskog naroda učinili sve da se prisutni osećaju nezaboravno, a dodeli nagrada prisustvovao je veliki broj ljudi iz čitavog regiona, kaže Kristina Čikara.

Pored dece i mladih iz svih osnovnih i srednjih škola iz Srbije, na konkursu su učestvovali i vršnjaci iz čitavog sveta. Veliki broj pristiglih radova došao je iz škole pri ambasadi Ruske federacije u Beogradu, a iznenađujuće za sve, izuzetno veliki broj radova pristigao je iz daleke Amerike  - najviše od učenika AKADEMIJE SVETI SAVA iz Čikaga. Radova je bilo i iz Kanade, ali i na stotine iz Madjarske, Slovenije, Crne Gore, federacije BIH, Republike Srpske i mnogih drugih zemalja.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00