sreda, 6. jul 2016.  13:09h
Pročitano 1732 puta

Završene obuke za servisere računara i nemačkog jezika u Vršcu

 

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Vršac, NS Pro Group iz Novog Sada i Akademija Oksford iz Jagodine uspešno su realizovale obuke za nemački jezik i servisere računara za 12 polaznika.

Polaznicima su uručeni sertifikati u prostorijama Filijale Vršac, a sertifikate je uručila direktorka NSZ Filijala Vršac, Nataša Vulić.

Današe tržiše je turbulentno, kako domaće tako i svetsko. Ono neće da se prilagođava nama, već mi moramo njemu. Ako duže vreme na tržištu rada ne možete da nađete posao u strucu, morate ili da poboljšate svoje kompetencije, ili da promenite struku. Rad na sebi se uvek isplati. Nadam se da ste nadogradili svoje znanje i da će vam obuke koje ste završili pomoći u bržem nalaženju posla, ili otvaranju sopstvene firme, rekla je direktorka filijale Vršac Nataša Vulić polaznicima.

Imamo i primer dobre prakse. A. Jovanović je uspešno završila obuku iz nemačkog jezika i otvorila sopstvenu firmu za konsalting i inženjering uz pomoć subvencije Nacionalne službe - saznajemo od Slobodanke Božin organizatora obrazovanja odraslih.

Pored obuka koje su realizovane, filijala Vršac priprema nove obuke za 2016. godinu.

Trenutno je u toku izbor izvođača za novih PET obuka koje će biti realizovane u 2016. godini za 25 lica. Obuke koje će biti organizovane za nezaposlena lica sa evidencije vršačke filijale su: obuka za kozmetičare, mesare, kuvare, pčelare i obuka za gerontodomaćice, rekla je Vulićeva.

Iz nacionalne službe za zapošljavanje pozivaju sva nezaposlena lica, koja žele da pohađaju neku od navedenih obuka, da se jave svom savetniku za zapošljavanje kako bi ih uvrstili u spisak potencijalnih polaznika.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00