četvrtak, 14. jul 2016.  16:05h
Pročitano 2326 puta

Vrščani, stiže nevreme

Na osnovu prognoze i upozorenja izdatih od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda koji prognozira da su danas (14. 07. 2016. godine) moguće kratkotrajne lokalne vremenske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i oko 20 mm kiše uglavnom na području Vojvodine.

Nevreme iznad Vršca Nevreme iznad Vršca Ray Luka Photography

U petak 15. 07. 2016. godine, očekuju se obilne padavine poslepodne i uveče najpre na zapadu i jugu Srbije, a tokom noći i u subotu ujutro i pre podne na severu i istoku. U većini mesta će pasti od 20 – 30 mm, lokalno i oko 5o mm kiše za 12 časova, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. 

Na osnovu dobijenog upozorenja i akta načelnika Sektora za vanredne situacije ukazujemo na potrebu preduzimanja operativnih i preventivnih mera na zaštiti i spasavanju, mera na sprečavanju i ublažavanja posledica bujičnih vodotokova. Staviti u pripravnost nadležne komunalne službe i ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama, tokom 15. i 16. jula 2016. godine. U saradnji sa nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, preventivno izvršiti obilaske kritičnih lokacija na vodotocima drugog reda kao što su propusti i mostovi, sprečiti moguća zagušenja proticajnih profila vodotokova i preduzeti adekvatne mere na otklanjanju uočenih nedostataka. Takođe, izvršiti koordinaciju sa teritorijalno nadležnim Javnim vodoprivrednim preduzećem u slućaju sprovođenja odbrane od poplava.O navedenoj vremenskoj prognozi informisati građane i dati potrebna uputstva o načinu ponašanja u prognoziranim vremenskim uslovima - stoji u uputstvu Sektora za vanredne situacije ministarstva unutrašnjih poslova

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00