ponedeljak, 29. avgust 2016.  23:15h
Pročitano 2701 puta

Počelo skidanje suncokreta sa uzurpiranih njiva u Vršcu

Sa uzurpiranih državnih njiva na teritoriji Grada Vršca počelo je prinudno skidanje letine, a prvim otkosima suncokreta, pored poljočuvarske službe, policije, obezbeđenja i člana gradskog veća za poljoprivredu, prisustvovala je i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović. 

Ovo je prvi put da se na teritoriji Vršca ovako rešava problem uzurpiranog zemljišta, a gradonačelnica je istakla da nije zadovoljna činjenjem u prethodinom periodu.

Odlučni smo u nameri da stanemo na put uzurpatorima i uvedemo red u korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta. Godinama je ova oblast zanemarivana. Nije bilo volje i konkretnih akcija, a ni podrške da se uzurpatorima stane na put. U narednom periodu trudićemo se da uvedemo red, a prema onima koji su se oglušili o zakon da sprovedemo sve zakonske mere, rekla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Od ukupno 12.500 hetara u državnom vlasništcu na teritoriji grada Vršca u zakup je dato oko 4.500, a uzurpacija 1.700 hektara o sada je rešena vansudskim poravnanjem. Tačne površine ostalih uzurpiranih parcela još uvek nije tačno utvrđena, a ostalo je da se prekontroliše još 600 - 700 hektara manjih parcela.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00