sreda, 12. oktobar 2016.  10:53h

Prijem za vršačke osnovce u Gradskoj kući

Gradska kuća u Vršcu još jednom je otvorila svoja vrata, ali ovoga puta učenicima osnovnih škola.

U svečanoj sali Gradske kuće održan je prijem članova djačkog parlamenta, povodom obeležavanja dečije nedelje. Gosti su bili učenici osnovnih škola iz grada, učenici osnovne škole iz Pavliša kao i učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje Jelena Varijaški.

Učenike je pozdravila Gradonačelnica Dragana Mitrović i tom prilikom poželela im dobrodošlicu. 

Gradska uprava otvorila je vrata za svu decu i sve đake, jer na taj način Grad želi da pokaže deci i budućim naraštajima kako radi Gradsko veće, kako radi Gradska skupština, šta se odlučuje i šta se dešava u Gradskoj upravi. Nadam se da će neki od učenika jednog dana biti i naše kolege i naslednici – izjavila je Gradonačelnica Vršca. 

I ove godine, kao i do sada organizovano je predavanje o Grdskoj upravi. Đaci su imali priliku da se informišu o nadležnostima, a mogli su i da postavljaju pitanja o svemu što im nije jasno i sve što ih zanima kada je u pitanju posao Gradske vlasti. 

Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju da bi odrasli trebali više da vode računa o ostvarivanju dečijih prava, više da slušaju svoju decu i da uvažavaju njihovo mišljenje. Na taj način možemo deci da pružimo kvalitetno obrazovanje i vaspitanje – zaključila je Gardonačelnica Dragana Mitrović

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00