utorak, 20. decembar 2016.  12:14h
Pročitano 3170 puta

Sestre Čikara iz Vršca nagrađene u Ruskom domu

Mlade Vrščanke, sestre Kristina (17) i Nađa (13) Čikara, osvojile su prve nagrade na konkursu koji je raspisao ruski "RŽD Internešnal" u saradnji sa pravoslavnim dečjim časopisom "Svetosavsko zvonce".

Sestre Čikara nagradu su osvojile na konkursu pod temom "Putovanje vozom: Lica, predeli, horizonti", a nagrade su im dodeljene pre značajnim zvanicama u Ruskom domu u Beogradu.

Mlađa Nađa (13 godina) osvojila je prvu nagradu u kategoriji od 13 do 15 goddina, dok je Kristina (17), inače višesruko nagrađivana mlada psnikinja, osvojila takođe prvu nagradu u najstarijoj grupi od 16 do 19 godina.

Takmičenje je bilo internacionalnog karaktera, a nagrade su dodeljene u prepunim prostorijama Ruskog doma u našem glavnom gradu.

sestre cikara sa roditeljima

Presećne smo nagradama u veoma kvalitetnoj konkurenciji, a međunarodni karakter konkursa najbplje govori o tome. Spektakularna je bila i sama dodela u Ruskom domu, a prisustvovale su zaista značajne zvanice. Bio je tu generalni direktor "RŽD Internešnal" iz Rusije, generalni direktor Železnica Srbije, brojni predstavnici ambasade Rusije, visoki predstavnici Međunarodnog fonda jedinstva Pravoslavnih naroda iz Moskve, ali i čelni ljudi dečijih časopisa, ističe talentovana Kristina Čikara.

sestre cikara 2

Sestre Čikara nagradu po nagradu su otišle u društvu roditelja, koji verno prate sve njihove uspehe, a i ovog puta nije izostala podrška rodnog grada.  Svečanosti u Ruskom domu prisustvovala je i članica gradskog veća Tatjana Nikolić.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00