ponedeljak, 9. januar 2017.  10:50h
Pročitano 2227 puta

Ovako će izgledati Sterijino sokače u Vršcu

Sterijino sokače, koje se nalazi u strogom centru grada, na zahtev stanara i građana koji žive u tom delu, Grad Vršac i lokalna samouprava kreću da sređuju i kompletno rekonstruišu. Za ovaj obiman i izuzetno zahtevan posao potrebno je dosta sredstava koja su i uvrštena u budžet Grada za 2017. godinu. Rekonstrukcija Sterijinog sokačeta jedna je od prioriteta za 2017. godinu, piše južnibanat.rs

Sterijino sokače raspolaže sa parking prostorom i jednim igralištem za decu, koje sadrži teren za košarku, ljuljaške i penjalice. Međutim, to je trenutno u veoma lošem stanju, ne može da se koristi. Košarkaški teren koristi se za parkiranje vozila, a ljuljaški više ni nema. Pored ovih problema, već godinama unazad dešava se i da neoprezni i nesavesni vozači prkiraju svoja vozila ispred kontejnera, ili na kontejnerskim mestima, tako da nadležne službe ne mogu da priđu i isprazne kontejnere na vreme.

Prema rečima Gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović, sve ovo srediće se i kompletno će se rekonstruisati 2017. godine, odmah na početku građevinske sezone i čim vremenski uslovi to budu dozvoljavali.

Prema idejnom projektu, iz budžeta Grada za rekonstrukciju i sređivanje Sterijinog sokačeta opredeljeno je oko 29,5 miliona dinara. To će biti jedna od najvećih investicija kada je centar grada u pitanju, koji je godinama zapostavljen jer se u strogom centru dugo ništa nije radilo kada su u pitanju radovi na sređivanju i rekonstrukciji, istakla je Gradonačelnica Vršca.

Na prostoru Sterijinog sokačeta, u planu je da se kompletno urede zelene površine, pešačke staze, javna rasveta, atmosferska kanalizacija, i naravno kompletno će se urediti dečije igralište, kako bi deca iz centra grada imala gde da provode svoje slobodno vreme i da se bezbrižno igraju.

S obzirom na to da je u strogom centru grada jedan od glavnih problema i parkiranje, ovo će biti izuzetna prilika da se i taj problem reši, pošto u Sterijinom sokačetu postoji parking prostor, koji će se ovim projektom i urediti, a i proširiti. Trenutno tamo postoji 27, a nakon rekonstrukcije biće od 62 do 64 parking mesta. Stanovnici zgrada koje okružuju Sterijino sokače imaće svoja parking mesta koja se neće naplaćivati, a jedan deo parking prostora biće namenjen za sve građane, i taj deo će se redovno naplaćivati.

Prilikom formiranja budžeta za 2017. godinu, vodili smo se isključivo problemima naših sugrađana i onim što njima smeta. Najviše pritužbi bilo je upravo za Sterijino sokače, i zato je to prioritet za 2017. godinu, rekla je Dragana Mitrović.

Pored Sterijinog sokačeta, u planu je rekonstrukcija i Trga Pobede, tačnije prostora ispred zgrade Gradske uprave, koji je dosta prometan i građani vole na tu da provode vreme. U okviru rekonstrukcije Trga Pobede srediće se i postojeća fonatana i postaviće se nove klupe. 2017. godine prema planu i programu, akcenat će biti na uređenju centra grada i naseljenih mesta.

Autor:  Južni Banat
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00