utorak, 24. januar 2017.  11:51h
Pročitano 1675 puta

Pucaju cevi i vodomeri u Vršcu

Zbog veoma niskih temperatura proteklih dana, u Vršcu je puklo na desetine vodomera. Iako se iz JKP „Drugi oktobar“ još od decembra upućuje apel građanima da zaštite svoje vodomere, veliki broj njih, ipak se nije odazvao pozivu.

Ovih dana zabeležena je povećana potrošnja vode u trećoj i petoj visinskoj zoni što je siguran pokazatelj pucanja vodovodnih instalacija. U pitanju je Selenitski put i deo oko „Crkvice“, kao i potez od Vršačke kule ka Crvenom krstu. 

Podsećamo građane da obiđu objekte koji se ne koriste i ukoliko primete pucanje na vodovodnim instalacijama da obaveste EJ Vodovod JKP „Drugog oktobra“ na broj telefona 830425. 

Da se ovakve stvari ne bi dešavale, potrošačima savetujemo da vodomerne šahte drže zatvorenim i suvim i da u objektima u kojima ne borave isključe vodu u zimskom periodu i isprazne vodovodne instalacije. Pored toga, u zgradama gde se vodomeri nalaze u podrumskim prostorijama, zbog opasnosti od smrzavanja, trebalo bi zatvoriti sve prozore. Ukoliko ipak dođe do oštećenja instalacija usled nemarnosti vlasnika, sve troškove popravke i zamene snose vlasnici, piše u saopštenju JKP Drugi oktobar.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00