utorak, 7. februar 2017.  12:07h
Pročitano 1227 puta

Zabavi se i edukuj u Vršcu dok činiš dobro delo

Kažu da je najbolje kada radiš ono što voliš. Međutim, da bi radio ono što voliš, potrebno je da stvoriš uslove za tako nešto.

Okolnosti u kojima živimo, kao i društvo koje nas okružuje najčešće su osnov naših daljih aktivnosti, što zbog toga što objektivno ograničavaju naše delanje, što zbog toga što im mi pridajemo karakter ograničenja. Stoga, da bismo kao pojedinci doprineli ličnoj sreći, značajno bi bilo kada bismo imali bar mali uticaj na promene u društvu u kome živimo.

Značaj ove teze prepoznali su mladi Vrščani koji već neko vreme kroz brojne edukativne, kulturne i humanitarne akcije nastoje da Vršac i okolinu učine boljim mestom za život. Oni su članovi udruženja Eduakcija, koje je u Vršac donelo jednu od najpoznatijih naučnih konferencija, TEDx, zatim koordinatori filokafea pri SPPA, koji su u Vršcu počeli da razvijaju koncept grupnog analitičkog, kritičkog i racionalnog promišljanja, kao i učenici vršačkih srednjih škola, koji svoje slobodno vreme koriste za organizaciju aktivnosti humanitarnog karaktera koje svojom tematikom skreću pažnju na značajne društvene probleme.

Februar je u svetu poznat kao mesec ljubavi, ali oni su tu ljubav usmerili ka deci. Zarad dece iz Doma za decu i omladinu ,,Vera Radivojević" u Beloj Crkvi u februaru će biti organizovano nekoliko humanitarnih akcija, a koje će se nastaviti i kasnije. Naime, Snežana Đenić, Marija Mitrovanov, Gorana Stojković, Andrija Ratković, Miroslav Milojević i đaci vršačkih srednjih škola pripremili su za Vrščane, ali i sve ljude dobre volje niz zabavnih, edukativnih i kulturnih aktivnosti u narednom periodu.

Pogledajte o čemu se radi klikom OVDE

Autor:  iserbia.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00