četvrtak, 16. februar 2017.  17:46h
Pročitano 1419 puta

Humanitarna akcija produžena do kraja meseca

Predstavnici vršačkih srednjih škola su 14. februara sav prihod u vidu čepova i novca, skupljenih priredbom "Reci NE nasilju", uručili su udruženjima "Fizio" i "Parakvad". Sakupljeno je čak 55.850 dinara, kao i mnogo garderobe, igračaka i čepova.

Naime, priredba održana 9. februara u Kongresnoj dvorani, okupila je više od 700 Vrščana koji su te večeri odlučili da budu humani. Srednjoškolci su kroz sat i po programa pokazali svoju inovativnost i snagu, ali i jedinstvo i svest kada se radi o bitnim temama. 

Predsednik parlamenta Poljoprivredne škole, Srđan Marin, izjavio je da je prezadovoljan učinkom."Naš glavni cilj je bio podignemo nivo aktivizma kod mladih ljudi i da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Naša borba tek počinje, a u budućnosti nas čeka još mnogo akcija ovog tipa".

Da mladi ne planiraju da stanu na ovome, govori i incijativa za pokretanje Kancelarije za mlade, koju su srednjoškolci podržali u ogromnom odzivu. Njihova ideja je i kod gradonačelnice Vršca, gospođe Dragane Mitrović, naišla na veliku podršku. Ona je razumela značaj Kancelarije za mlade za razvoj mladih u Vršcu.

Zbog velikog interesovanja i sve veće želje srednjoškolaca da se uključe i aktivno pomažu, odnošenje stvari u Svratište za decu u Beogradu, odloženo je za kraj meseca, a svi oni koji nisu mogli da pomognu do sada, imaće priliku da svoj doprinos daju u bilo kojoj osnovnoj ili srednjoj školi u Vršcu.

Autor:  NM
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00