petak, 17. mart 2017.  10:18h
Pročitano 2382 puta

Pomoć iz pokrajine za vršačke bolnice

Nove  medicinski aparati, vredni  26 miliona dinara, osavremeniće rad u bolnicama u Vršcu i doprineti boljoj zdravstvenoj usluzi u ovom gradu, najavio je danas u Vršcu pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, nakon obilaska zdravstvenih ustanova u ovom gradu. 

Bolnica za psihjatrijske bolesti Dr. Slavoljub Bakalović dobiće  nov rendgen aparat, a Opšta bolnica centralni sterilizator. Sa ovim sredstvima u zdravstvo u Vršcu u poslednjih godinu dana pokrajinska Vlada uložila je blizu 20 miliona dinara- kaže Gojković, i dodaje da će u narednom period u obe bolnice biti zaposlen kadar koji nedostaje, prema odobrenim kvotama.

Osim novog rendgen aparata, kaže direktorka specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti dr. Tatjana Voskrsenski, izvesna je i nabavka CT skrenera, neophodnog za čitav region  i dodaje da je za bolnicu u ovom trenutku najveći problem nedostatak stručnog kadra, koji bi uskoro trebao da bude u većoj meri rešen zapošljavanjem novih 9 lekara i 9 medicinskih sestara.

Ulaganja u Opštu bolnicu u Vršcu u  poslednjih godinu dana veća su nego kada bi se sabrala sva u prethodnih 6 godina i to se i vidi, kaže  direktor Danilo Mitrović, a sve u cilju poboljšanja uslova zdravstvene zaštite Vrščana.  

I grad Vršac pružiće podršku u osavremenjavanju bolničkih uslova u Vršcu, najavila je gradonačelnica Dragana Mitrović, jer su to prioriteti koji se tiču i loklanih samouprava, iako nisu osnivači,  ali i za obe Vlade. Saradnja na svim nivoima siguran je način obezbeđivanja kvalitetnih uslova za lečenje.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00