ponedeljak, 20. mart 2017.  10:00h
Pročitano 1550 puta

Besplatan kurs pravljenja igrica za mlade Vrščane

Startit Centru Vršac realizovaćemo drugi po redu kurs pravljenja igara u Scratchu za decu od 22. do 24. marta. Učešće na kursu je besplatno, a namenjen deci uzrasta od III do VIII razreda osnovne škole.

U skladu sa školskim smenama, odredili smo dva termina u kojima možete upisati svoje dete:

Sred/Čet/Pet od 9-12h;

Sred/Čet/Pet od 15-18h.

O kursu

Scratch je programski jezik kao i zajednica korisnika. Omogućava deci od 8-16 godina (ali i odraslima kao i mlađima, uz pomoć roditelja) da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre.

Korisnici sadržaje mogu da dele, da sarađuju na stvaranju novih, čime se omogućava da se deca neprestano kreativno izražavaju, uče kako da sistemski misle i primenjuju osnovna znanja iz računarstva.

Ovaj naš kurs je zamišljen kao postupno uvođenje dece u Scratch bez obzira na prethodno računarsko predznanje. Tokom tri dana savladavaju se elementi ovog programskog jezika, čime se deca osposobljavaju da tumače Scratch i koriste ga da stvaraju svoje programe, animacije, igre. Cilj programa je da svako dete do kraja trećeg dana uspe da uz pomoć predavača, ali i druge dece sastavi jednostavnu igru sastavljenu od animacija i osnova računarstva.

O predavaču

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio “Supersonic Parachute” timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim gejm dizajner i producent. Uporedo sa time je pravio i svoje eksperimentalne igre, okupljao indie-scenu i bavio se aktivizmom u vezi sa stvaranjem igara.

Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom petnaest godina rada u pozorištu mnoštvom radionica sa decom i odraslima. Prateći razvoj svoje dece kroz školu Scratcha u dečijem kulturnom centru Agora u Segedinu, odlučio je da prilagodim zvanični školski kurikulum MIT-a petodnevnim radionicama.

Prijava

Pre prijave pogledajte dobro uslove za upis na kurs. Mesta se popunjavaju po principu “ko prvi mestu, njemu mesto”. Kurs se održava u Startit Centru Vršac, Sportsko-poslovni centar Milenijum.

Informacije o načinu prijavljivanja nalaze se na sajtu startit.rs klikom OVDE , na fejsbuk stranici Startit Centar Vršac, a možete ih dobiti i na broj telefona 060 050 21 21

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00