Toggle Bar
utorak, 21. mart 2017.  07:13h

Kako je prošao dvanaesti po redu Vinofestu u Vršcu

Turistička organizacija Vršac, pod pokroviteljstvom grada Vršca i uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma, i telekomunikacija Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i sponzora, organizovala je dvanaesti po redu sajam vina "VINOFEST" Vršac, 17. i 18.marta 2017. godine.

Sajam se održao u velikoj sali hotela „Srbija“ i okupio je oko 60 izlagača. Pored vinara vršačkog kraja, učešće su uzeli i izlagači iz cele Srbije, posetiocima su se predstavile i vinarije iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

 

U okviru manifestacije održano je stručno predavanje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i šumarstvo, koji su predstavili mere podrške, kroz konkurse raspisane od strane Pokrajinskog sekretarijata.

Svečano otvaranje upriličila je svojim programom muzička škola „Josif Marinković“ iz Vršca, a manifestaciju su otvorili gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem i potpredsednikom Pokrajinske Vlade Vojvodine Ivanom  Đokovićem.

vinofest2

Tradicionalno se u okviru manifestacije organizuje i ocenjivanje kvaliteta vina. Komisija je ukupno ocenila 203 uzorak vina. Uzorci vina predati su u sledećim kategorijama:

- u kategoriji belih vina 81 uzoraka

- u kategoriji crvenih vina 85 uzoraka

- u kategoriji roze vina 22

- i  u kategoriji specijalnih vina 15 uzoraka.  

Za pobednika Sajma proglašeno je vino iz Gudurice, Vinarija Rnjak Merlot 2015. 

Pobednik Sajma dobio je veliki  pehar.

vinofest3

Nagrade ove godine najboljima uručili su Tatjana Palkovač, direktorka Turističke organizacije Vršac i Miodrag Kertes, predsednik komisije za ocenjivanje vina. 

 

Ove godine manifestaciju je posetilo 3500 ljudi. Sledeći Vinofest biće održan 16. i 17.marta 2018. godine.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00