utorak, 21. mart 2017.  13:39h

Prolećna akcija čišćenja Vršačkog brega

Tradicionalna akcija uređenja Vršačkog brega, u organizaciji Grada Vršca, okupila je oko 400 učesnika, među kojima je i EJ Komunalac JKP „Drugi oktobar“.

Sama organizacija akcije i učešće ocenjeno je kao veoma pozitivno i afirmativno, a ima i značajno uporište kod sugrađana, naročito mladih, što garantuje i održivost akcije i stvaranje i očuvanje pozitivnih navika prema životnoj sredini. 

Radnici EJ Komunalac koji se bave uređenjem javnih površina, uz pomoć mehanizacije, dali su svoj doprinos. Oni su angažovani na poslovima montaže mobilijara, košenja trave, krčenju šiblja i čišćenju kolovoza i bankina. Pored toga, sav otpad koji je sakupljen, radnici Komunalca odvezli su na deponiju. 

ciscenje2

Za naredni period planira se postavljanje klupa i kanti duž puta prema odmaralištu Crveni krst, a sa početkom vegetacije uslediće i košenje svih površina, što iznosi oko 5 hektara. Ove aktivnosti dešavaće se tokom aprila meseca koji je proglašen Mesecom čistoće. Pored ovih, JKP „Drugi oktobar“ sprovešće niz aktivnosti na uređenju grada. 

Ovde se pre svega radi na detaljnom prolećnom uređenju javnih površina, košenju, grabuljanju, sadnji cveća, sprovođenju akcije uklanjanja manjih divljih deponija u gradu, odovoženju kabastog otpada iz domaćinstava i slično.

Navode nam iz JKP „Drugi oktobar“: Planiramo da tokom čitave godine sprovodimo ovakve aktivnosti. Takođe, pozivamo sugrađane i ustanove da nam se javljaju sa idejama i potrebama za uređenjem u svom okruženju. Trudićemo se da uspostavimo saradnju i svima izađemo u susret.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00