četvrtak, 25. maj 2017.  12:30h
Pročitano 2028 puta

Počelo čišćenje jezera u Vršcu

Iako kupališna sezona na gradskom jezeru u Vršcu počinje za više od mesec dana, JKP „Drugi oktobar“ ovih dana obavlja intenzivne pripreme za uređenje jezera i prostora oko njega. 

Radnici EJ Komunalac izvršili su čišćenje i košenje priobalja, očišćen je detaljno parking, prilaz i popravljeni su oštećeni delovi ograde.

JKP „Drugi oktobar“ angažovalo je i specijalizovanu mašinu za košenje podvodnog rastinja, i na vreme je uređeno i dno jezera. Odstranjeno je i izneto više od šest traktorskih prikolica algi i vodene trave.

Uređenje jezera je već uočljivo velikom broju šetača koji su prisutni već od prvih dana lepšeg vremena na jezeru i izražavaju veliko zadovoljstvo urađenim poslom u ovoj fazi pripreme. U narednim danima biće izvršen sanitarni tretman vode, dopuna jezera i analize vode, popravka i obnova dela mobilijara, kako bi jezero u potpunosti bilo spremno za predstojeću sezonu i tradicionalne i nove turističke sadržaje.

Apelujemo na sugrađane da čuvaju ovaj jedinstven prostor, a JKP „Drugi oktobar“ će nastojati da jezero bude čistije, urednije i lepše, a samim tim i bezbednije za sve posetioce.

Autor:  Drugi oktobar
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00