utorak, 30. maj 2017.  16:40h

Priča o tužnom Bambiju sa Vršačkog brega

Slika laneta starog dve nedelje sa Vršačkog breg, koju smo juče objavili na Fejsbuku, izazvala je mnogo reakcija. Ipak, tužna sudbina je dobila srećan kraj. 

Naime, siroto lane ostalo je nesrećnim okolnostima bez majke. Srećom, naišli su dobri ljudi, pronašli ga i doneli u klub "Izazov" na Vršačkom bregu. Znajući da će ga tu popularni Laza najbolje zbrinuti... 

Tako je i bilo. 

Kada smo juče prolazili pored Izazova, za jednim od stolova primetili smo ženu koja u krilu drži preslatko lane. Malena divlja životnja bila je sklupčana u krilu žene, a da je srndać odale su ga bele pege po leđima i uplašena njuška. 

Iako uplašen i tužnih očiju, bio je veoma miran. Dozvolio je lepi Bambi da ga pomazimo i slikamo. Tako su juče nastale fotografije i priča o Tužnom Bambiju sa Vršačkog brega, a onda su mnogi od vas pitali šta je sa "Bambijem".

Bambi na vršačkom bregu

Neki su hteli i da ga usvoje, ali svi su se raznežili nad sudbinom tužnog laneta.

Lane je pregledano, okupano od ljudskih mirisa i danas vraćeno u prirodno stanište u blizini Brega, gde ima mnogo primeraka njegove vrste. Inače, divlje životinje ne smeju se davati ni pod kojim uslovima fizičkim licima. Mogu ići isključivo u prihvatilišta ili zoo vrtove, objasnio nam je šumar Vršačkih planina Miloš Lazarević poznatiji kao Laza Kamikaza

Tako je priča o "tužnom Bambiju" sa Vršačkog brega dobila srećan kraj, a malo lane vraćeno je tamo gde i pripada. 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00