Toggle Bar
četvrtak, 8. jun 2017.  00:14h

Poplave kod Vršca, jedna žena stradala (VIDEO)

Jedna žena stradala je od posledica nevremena koje je popodne zadesilo Vršac i okolinu, rekla je Tanjugu načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Prema njenim rečima, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povređenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta, a da sada je evakuisano oko 40 ljudi, javio je RTS.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mestu Uljma.

Jako nevreme zahvatilo je danas popodne Vršac i okolinu, u kome je, prema nepotvrđenim informacijama, poginula jedna osoba - 87-godišnja žena poginula je kada je pala sa traktora, saznaje N1.

Zbog obilnih padavina poplavljeno je više desetina kuća u mestima Izbište, Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta, saopštio je MUP.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno – spasilačke jedinice Dragan Dončevski izjavio je večeras da je situacija u mestima Uljma i Šušare stabilna.  

Posle današnje bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj, rekao je Dončevski.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu, saopšteno je iz MUP-a.

Pripadnici sektora za vanredne situacije evakuisali su 42 osobe. Situacija posle bujične poplave je mirna i voda se polako povlači. Stanovništvu su obezbeđeni smeštaj i hrana - rekao je zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Dončevski.

Na terenu su i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a u pomoć su pritekli i meštani sa traktorima.

 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00