sreda, 21. jun 2017.  14:07h
Pročitano 5098 puta

Vršačko jezero spremno za sezonu kupanja (VIDEO)

Radovi na uredjenju Vršačkog jezera započeti su još krajem maja meseca, da bi sve bilo spremno za sezonu kupanja. JKP “Drugi oktobar” ove godine dalo je sve od sebe da uredi vršačko jezero kako bi naši sugrađani a i posetioci Vršca tokom letnjih meseci mogli da uživaju u njegovim čarima. 

Radovi Komunalnog preduzeća  su se odnosili pre svega na obezbeđenju kvaliteta vode, uređenju zelenih površina oko samog jezera, kao i svih sadržaja koje posetioci  koriste tokom sezone kupanja. Svi planirani radovi su završeni su u predviđenom roku.

Da bi kvalitet vode bio na propisanom nivou, a svi kupači bezbedni, po prvi put su uklonjeni trava i alge iz samog jezera, specijalnom mašinom. Izvršeno je detaljno čišćenje priobalja i njegova dezinfekcija, a u rad je pušten i bunar i podignut je nivo jezera za oko 1 metar. Nakon kompletne dezinfekcije vode, urađene su i prvi analize koje zadovoljavaju standarde kupanja u jezeru. Kontrola kvaliteta vode vršiće se na svakih 14 dana, a po potrebi i češće. 

Što se tiče zelenih površina, pokošena je i pograbuljana sva trava oko jezera, uklonjeno je samoniklo šiblje, a orezano je i drveće.

Osposobljeni su svi prateći sadržaji koje kupači koriste tokom letnje sezone:

- izvršena je popravka tuševa sa mineralnom vodom koja je podrazumevala kompletnu zamenu instalacija

- rekonstruisan je plato namenjen za tuširanje, pri čemu je kompletno urađena nova podloga, rešen je problem odvoda suvišne vode, ofarbana je kompletna metalna konstrukcija

- zamenjene su sve dotrajale klupe, kante za otpatke, popravljeni svi sadržaji na dečijem igralištu

- uredjeni su sportski tereni (jedan za košarku i dva za odbojku)

- izvršena je montaža kabina za presvlačenje

- uređen je postojeći sanitarni čvor i po prvi put ove godine, obezbeđena su  još četiri pokretna toaleta.

Tokom leta, sve dok traje sezona kupanja,do 1. septembra, JKP “Drugi oktobar” brine se o uređenju jezera (svakodnevno održavanje čistoće i kontrola kvaliteta vode o čemu će građani biti redovno obaveštavani).

Na ulazu u Gradsko jezero nalazi se tabla sa propisanim kućnim redom, te se građani mole da ga se pridržavaju (kupanje u propisanom delu jezera i tokom vremena  rada spasilačke službe, zabrana pecanja, vožnje bicikla i motora, zabrana kupanja i šetnje kućnih ljubimaca).

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00