petak, 20. april 2018.  11:44h
Pročitano 1234 puta

Gradonačelnica Vršca uručila sedišta za bebe

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, uručila je u Gradskoj kući sigurnosna auto sedišta roditeljima dece koja su rođena u ovom periodu 2018. godine i imaju prebivalište na teritoriji grada Vršca.

Ovo je nastavak prošlogodišnje prakse, jer je namera grada da pomogne roditeljima i u smislu bezbednosti njihove dece u saobraćaju, a ujedno je ovo i jedna vrsta pomoći roditeljstvu i kućnom budžetu roditelja. Kao što svi znamo, spisak neophodih stvari za novorođenčad je velik i nabavka auto-sedišta predstavlja značajan trošak. Danas smo uručili ukupno 70 auto sedišta za naše najmlađe sugrađane, i iskreno se nadamo da će do kraja godine biti mnogo više dece koja će takođe dobiti sedišta na poklon, kaže gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Da podsetimo, grad Vršac je ranije veliki deo novca prikupljen od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje, izdvajao za saobraćajnu infrastrukturu i održavanje saobraćajne signalizacije, a za nabavku dečjih auto sedišta opredelio se kako bi konkretnim merama uticao na povećanje bezbednosti najmlađih, jer kako je istakla gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, statistika pokazuje da prevoz dece u auto sedištima, smanjuje rizik od povreda i do 70 odsto.

U toku ove godine, osim nabavke auto-sedišta, nastojaćemo i da obezbedimo obuke za roditelje saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, o pravilnoj upotrebu sedišta, istakla je gradonačelnica Mitrović

Ova akcija grada Vršca osim što ima preventivni karakter, za cilj ima i stimulisanje rađanja, kaže članica Gradskog veća Tatjana Nikolić, i dodaje da će grad pored svih materijalni davanja i u narednom periodu sprovoditi i niz novih mera sa ciljem obezbeđivanja uslova za funkcionalniji živiot svih sugrađana, među kojima su i deca.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00