utorak, 21. avgust 2018.  18:39h

Uklonjena divlja deponija kod Zagajice

Grad Vršac je u saradnji sa JKP „Drugi Oktobar“ i savetom MZ Zagajica, u okviru velikih aktivnosti na uklanjanju divljih deponija koje se nalaze na obodima naših naseljenih mesta, uklonio dve velike divlje deponije u ovom selu. 

Uklonjena je deponija koja se nalazila kod stare ciglane i divlja deponija koja se nalazila na kraju ulice Kraljevića Marka. Na sakupljanju plastičnog ambalažnog otpada koji je bio razbacan na velikoj površini, učestvovali su i stanovnici sela koji su tom prilikom sakupili 40 džakova plastičnog otpada.

Stanovnici naših sela postaju svesni problema koje im stvaraju divlje deponije pa se sve više uključuju i pomažu u akcijama koje sprovodi Grad sa svojim javnim komunalnim preduzećem. Divlje deponije su jedan od najvećih zagađivača životne sredine, počev od zemljišta, vode, vazduha, a direktno ugrožavaju biljni i životinjski svet. Godinama unazad, deponije su stvarane na obodima naših sela , rasle sve veće i veće do trenutka kada su se svojim širenjem približile samim naseljenim mestima kaže Miloš Vasić, član gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine.

Grad Vršac je u saradnji sa JKP „Drugi Oktobar“ i savetima mesnih zajednica ove godine potpuno uklonio 6 divljih deponija u seoskim sredinama. Uklonjene su deponije u Vlajkovcu, Uljmi, Velikom središtu, Potpornju i dve velike deponije u selu Zagajica. Takođe u samom Gradu uklonjene su dve velike divlje i nehigjenske deponije, jedna na kraju ulice Margitski put pored naselja Balata, a druga na samom ulazu u Vršac iz pravca Rumunije, odmah pored velikog Vršačkog kanala. Ovim aktivnostima, Grad Vršac želi da pošalje jasnu poruku svojim građanima o tome koliko je važna promena svesti o očuvanju životne sredine. Potrebno je da svi znamo koliko su za nas i zdravlje naše dece štetne divlje deponije i da samo uz zajednički trud možemo da doprinesemo da Vršac bude još čistiji i lepši.

 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00