petak, 6. mart 2015.  17:34h
Pročitano 929 puta

Vršački osnovci uče o uštedi energije

Danas je počeo ciklus od šest predavanja na temu „Ušteda energije u domaćinstvu“, koje realizuje Centar za energetsku efikasnost „Cefix“ iz Vršca implementacijom pokrajinskog projekta, odobrenog od strane Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine.

Prošle godine je kao projekat urađen promotivni film koji je distribuiran svim školama, a finansijski je podržan od Skupštine opštine Vršac. Ove godine su planirane projekcije, predavanja, tribine i razgovori na šest punktova, uglavnom u osnovnim školama, a završna projekcija je planirana u maloj sali SO Vršac krajem meseca maja.

Cilj projekta je edukacija stanovništva, kao i učenika osnovnih škola koji će, nakon projekcije, da iznesu svoje mišljenje i konstruktivne predloge sa praktičnim merama ušteda energije u domaćinstvu. Ovim potezom „Cefix“ Vršac, kao nestranačko udruženje građana, daje konkretan doprinos realizaciji svoje programske aktivnosti u 2015. godini, koja obezbeđuje podizanje nivoa svesti građana da štede, kako u domaćinstvu, tako i na radnom mestu, u vrtićima, školama, bolnicama i na svim drugim mestima gde se može štedeti. Tako bi trebalo da mere štednje budu ustaljena navika ponašanja svih populacija stanovništva i na svim nivoima.

Prvo predavanje održano je danas u osnovnoj školi „Jovan Sterija Popović“. Za 16. mart zakazano je predavanje u OŠ "Mladost".

Ovaj projekat finansijski je podržao Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine u visini od 130.000,00 dinara.

Autor:  cefix.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00