Toggle Bar
sreda, 7. april 2021.  13:30h

Prijava dece za upis u prvi razred

Radi organizovanog upisa dece u prvi razred osnovne škole na način propisan Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakonom o osnovnoj školi, Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave Grada Vršca, izdaje obaveštenje, prema kojem se pozivaju roditelji, usvojioci i staratelji dece koja do 1. Septembra 2021. godine pune od 6 i po do 7 i po godina, da izvrše prijavljivanje dece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Za upis u prvi razred mogu se prijaviti i deca od 6 do 6 i po godina i oni podležu obaveznoj proveri psihofizičke spremnosti za polazak u školu.

Prijavljivanje se vrši u periodu od 1. aprila do 30. aprila 2021. godine u kancelariji broj 140 na prvom spratu Gradske kuće, za decu sa prebivalištem u Vršcu, dok se deca iz ostalih naseljenih mesta prijavljuju u svojim mesnim kancelarijama.

Prilikom prijavljivanja potrebno je dostaviti na uvid ličnu kartu podnosioca prijave, a nakon prijave u kancelariji broj 140 Gradske kuće, roditelji sami zakazuju termin za testiranje i upis u prvi razred preko e-uprave ili telefonom u određenoj osnovnoj školi koji se mogu pronaći na portalu Grada Vršca putem linka

Za sve informacije roditelji, usvojioci i staratelji dece, mogu se obratiti Odeljenju ia društvene delatnosti Gradske uprave Grada Vršca u kancelariji broj 140 na prvom spratu Gradske kuće ili na telefon 013/800-565. Takođe, zvanično obaveštenje za upis prvaka objavljeno je na portalu Grada Vršca kao i rejonizacija odnosno pripadnost određenoj školi na osnovu adrese stanovanja, a može se pronaći putem linka

 
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00