petak, 20. mart 2015.  12:13h
Pročitano 2841 puta

Vikend voz Vršac - Bela Crkva

Voz „Romantika” iz Beograda i turistički voz iz Vršca i ovog leta će vikendom dovoziti turiste u Belu Crkvu, jedan je od zaključaka sa sastanka predstavnika „Železnica Srbije” i predsednika opštine Stanka Petrovića.

Dogovoreno je da se za turističke vozove pored samog Gradskog jezera napravi stajalište. Razgovaralo se i o mogućnostima za sanaciju železničke stanice, uspostavljanju redovne linije i više polazaka na relaciji do Vršca. Posebno interesantna tema je projekat obnove pruge Oravica-Jasenovo-Bela Crkva-Bazjaš, kao turističke atrakcije. Sredstva za rekonstrukciju te turističke srpsko-rumunske pruge tražila bi se kroz projekat kroz IPA fondove Evropske unije. Uspeh takve inicijative značio bi dosta za razvoj drugih privrednih potencijala opštine Bela Crkva.

Predstavnici „Železnica Srbije” u Belu Crkvu su došli kako bi realizovali novu poslovnu koncepciju i viziju, da se krene na teren i dođe do boljih i najpogodnijih rešenja za stanovništvo, objasnio je Nenad Stanisavljević, direktor Medija centra železnice povod za ovu posetu

Autor:  dnevnik.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00