sreda, 25. mart 2015.  17:08h
Pročitano 1361 puta

Vitezovi na Vršačkom bregu

Društvo za očuvanje kulturnog nasleđa "Banaika" organizuje manifestacija "Vršački zamak - Viteški susreti", u okviru koje će se održati viteški turnir, 1. maja na Vršačkom bregu.

Projekat vršački zamak- Viteški susreti je zamišljen kao nova turistička i kulturna manifestacija. Centralni deo manifestacije biće viteški turnir, koji će se održati na platou kod Kapele Svetog Krsta (Crkvice). Turnir će biti praćen različitim muzičkim i dramskim segmentima, koji će se održavati i na platou kod Kapele, i u podnožiju vršačkog zamka. Uz ovo biće postavljeni i štandovi gde će se promovisati vina, stari zanati i organizovati prodaja suvenira. Centralna manifestacija planirana je da se realizuje 01. maja 2015 godine, kaže Sanja Đurđev, organizatorka i članica "Banatike".

vitezovi 1

Društva za očuvanje kulturnog nasleđa „Banatika“ ima za cilj očuvanje i popularizacija kulture, izuzetnog nasleđa Vršca, nadamo se, uvođenje novih tradicija koje bi pomogle da Vrščani budu bolje upoznati sa tekovinama prošlosti ovog kraja.

Naš projekat „Vršački zamak - grad vitezova“ ima za cilj da oživi jedan period iz prošlosti našeg grada koji je ključan za sam nastanak Vršca i njegovog najprepoznatljivijeg simbola – Vršačkog zamka, i da se kao takav ustali. Sa tekućom aktuelizacijom i obnovom zamka, došli smo na ideju da 1. maja organizujemo manifestaciju čija bi centralna atrakcija bila viteški turnir u kome bi učestvovale viteške družine iz Srbije. Pevačka društva i besednici su pozvani kako bi obogatili dešavanje. Isplaniran je prateći program koji uključuje predavanja i edukativne radionice za decu, a opština Vršac je pokrovitelj projekta i dala nam je na raspolaganje plato oko Kapela svetog Krsta, gde bi se program održao, objašnjava Sanja Đurđev za MOJKraj.rs.

Autor:  V.V.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00