četvrtak, 26. mart 2015.  22:47h
Pročitano 3850 puta

Evo kako će gradski trg u Vršcu (možda) izgledati (FOTO)

Reklamne vitrine na gradskom trgu, koje trenutno predstavljaju ruglo, mogle bi da prerastu u jedan od najlepših ukrasa centra Vršca.

foto: Orhideja Štrbac foto: Orhideja Štrbac

S obzirom na to da ove vitrine nisu ispunile svoju funkciju i da predstavljaju ruglo, koleginica Dragana Hrabar iz DP "Drugi oktobar" i ja došle smo na ideju da ih pretvorimo u cvetnjake. Direktor JP "Varoš" Dragoslav Đurđev, još uvek nije zvanično podneo zahtev, pa je sve još uvek "na nadležnima da odluče". Ipak, ako bi nas građani podržali, sigurna sam da bismo lakše došli do realizacije, kaže Orhideja Štrbac iz JP Varoš

trg cvece result

Vreme je pokazalo da ove oglasne vitrine ne služe svrsi, nego da se po njima lepe plakati, razbija se pleksiglas i otpadaju mermerne ploče. Ideja je da se mermerne ploče potpuno uklone, a da se podesti ofarbaju farbom za beton tako što će se imiktirati mermer. U unutrašnjosti će se aranžirati cvetnjak od sezonskog cveća. Sam aranžman će se gajiti u RJ "Zelenilu" i kad biljke dostignu potrebna dimenzije, biće postavljene u vitrine. Sada je potrebna saglasnost projektanta Milorada Ćirića i Prof Dr Predraga Cagića sa Arhitektonskog fakulteta iz Beograda, koji je dizajner naseg trga, objašnjava Štrbac za MOJKraj.rs.

Autor:  V.V.
Ocenite ovaj članak:
(14 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00