utorak, 14. april 2015.  11:59h
Pročitano 749 puta

Vršac od sutra digitalizovan

U Vršcu će sutra biti isključen analogni predajnik i uključen digitalni signal, najavio je vršilac dužnosti preduzeća "Emisiona tehnika" Branko Gogić.

Gogić je za RTS rekao da od sutra počinje digitalizacija Srbije i da će analogni signal biti prvo isključen u Vršcu.

Objasnio je da se to ne odnosi na građane koji imaju kablovsku televiziju ili gledaju televiziju preko interneta, a da će domaćinstva sa set-top boksovima imati digitalni signal čak i sa najstarijim televizorima.

Gogić je dodao i da na tržištu ima sasvim dovoljno tih uređaja, da su prošle sedmice stigli u Vršac, a da će ih do kraja nedelje imati još 137.000 stanovnika Srbije.

Kad je reč o besplatnim vaučerima za nabavku tih uređađa, Gogić je naveo da se za to prijavilo oko 106.000 stanovnika i da će dobiti vaučere u vrednosti od 3.000 dinara, što je sasvim dovoljno za kupovinu.

Ranije je najavljeno da će digitalizacija u Srbiji biti obavljena do 17. juna. Do 18. maja će cela Vojvodina biti digitalna, a od 25. maja veliki predajnik Avala emitovaće isključivo digitalni signal.

Posle Vršca, koji će prvi preći na isključivo digitalni signal, u planu je da 8. maja to učine Subotica, Sombor, Kikinda, a potom 18. maja Čot–Venac.

Posle prelaska Avale na emitovanje isključivo digitalnog signala, i centralna Srbija će biti digitalna, a na kraju i jug Srbije i Jastrebac.

Autor:  RTS.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00