utorak, 21. april 2015.  13:57h
Pročitano 828 puta

Humanitarna akcija u Vršcu - „Svi smo mi čitaoci“

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad VŠ“ u četvrtak, 23. aprila, od 11 do 13 č. na gradskom Tgu kod krsta organizuje akciju „Svi smo mi čitaoci“ povodom obeležavanja Svetskog dana knjige.

Tom prilikom biće organizovan sajam knjiga na kome će posetioci moći da kupe željenu knjigu po ceni koju sami odrede. Takođe, posetioci će moći da donesu svoje polovne knjige i da ih međusobno menjaju. Sav prihod od prodaje knjiga ide u humanitarne svrhe.

Cilj ove akcije je da izađemo izvan zidova soba, čitaonica i biblioteka i da promovišemo knjigu i čitanje u otvorenom prostoru. Želimo da učinimo književnost i potrebu za čitanjem vidljivom, kao što želimo da skrenemo pažnju javnosti na specifične potrebe naših sugrađana paraplegičara i kvadriplegičara. Pokažimo da je književnost magija koja spaja ljude i čini nas plemenitijim i odgovornijim prema sebi i drugima., rekla je Viktorija Gajta, članica Udruženja Parakvad VŠ i pozvala sugrađane da u što većem broju podrže ovu akciju.

Članovi Udruženja Parakvad će ovom prilikom promovisati i svoju akciju „Sakupi humanitarni čep“ i deliće flajere sa apelom da se preko humanitarnih SMS poruka pomogne Jeleni Stojanović da prohoda.

Akciju „Svi smo mi čitaoci“ podržali su KOV i Gradska biblioteka u Vršcu.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00