subota, 12. novembar 2022.  03:39h

Sadnja brojnog dveća u Vršcu

Velika akcija sadnje drveća započela je u Vršcu, a prve sadnice zasađene su na prostoru kod Prečistača otpadnih voda.Radove na sadnji obavljaju radnici JKP Drugi oktobar, a među njima danas su bili, ali i latili se sadnica, generalni direktor Jovan Knežević, kao i Slobodan Jovanov, član gradskog veća za ekologiju.

“Započinjemo sadnju u okviru velike akcije pošumljavanja na teritoriji grada Vršca, gde će na ovoj lokaciju biti posadeno oko 3.000 sadnica raznog drveća, koje zajedno sa Gradom Vršcem sufinasira Ministarstvo Životne sredine. Vrednost ovog projekta posumljavnja predeonog diverziteta i degradiranih površina ministarstvo finansira sa 1.000.000 dinara, a Grad Vršac sa 700.000 din. Ovo nije sve što je na teritoriji Grada Vršca planirano za posumljavanje. U saradnji sa mesnim zajednicama, koje su pokazale interesovanje, do kraja godine biće posadjeno oko 5.000 novih sadnica, a pod pokroviteljstvom Grada Vršca”, istakao je Slobodan Jovanov, član gradskog veća za ekologiju.

TI
Za razliku od predhodnih godina, ove je svo drveće koje će biti zasađeno proizvedeno u rasadniku Javno-komunalnog preduzeća Drugi oktobar.

“Zadovoljstvo je, ali i benefit to što smo ove godine po prvi put krenula rasadnička proizvodnja visokih lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, koji će biti iskorišćeni na teritoriji grada i naseljenih mesta. Time smo spojili lepo i korisno. Koristimo sve površine koje su nam na raspolaganju i rasadnikom ćemo podmirivati sve potrebe kako grada, tako i sela. Imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, nadležnim ministarstvima i pokrajinskim serketarijatima što nam je veoma značajno za ovu za nas novu i obimnu delatnost. Zahvaljujući i tome, rasadnička proizvodnja doneće kako finansijsku dobit, tako i benefite na očuvanju životne sredine”, istakao je Jovan Knežević, generalni direktor JKP Drugi oktobar.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00