četvrtak, 9. februar 2023.  14:41h

Grad Vršac obezbedio udžbenike za đake prvake

Završen je izbor škola u koje će roditelji upisivati svoje đake prvake prema sopstvenim željama, a ono što sada sledi je naručivanje odgovarajućih udžbenika.Lokalna samouprava je i do sada pružala podršku roditeljima prvaka, a Grad Vršac će od ove godine, za sve prvake obezbediti i odgovarajuće komplete udžbenika za prvi razred osnovne škole.

„Polazak u školu je važan trenutak za svako dete i svakog roditelja. Želimo da pomognemo našim sugrađanima da ovaj trenutak dočekaju spremni i da što lakše pripreme svoju decu za polazak u školu, a sve naše prvake obradujemo lepim poklonom. Za ove namene obezbeđeno je 3,5 miliona dinara, što predstavlja veliku pomoć roditeljima đaka prvaka i važno je da znaju da nema potrebe da naručuju i plaćaju udžbenike za svoju decu već će to Grad Vršac učiniti umesto njih, a što će im biti uručeno prilikom polaska u školu”, izjavila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

U 11 osnovnih škola na teritoriji Grada Vršca upisaće se oko 420 učenika.

Kao i prethodnih godina, Grad Vršac će i ove godine obezbediti kvalitetne rančeve za sve đake prvake u svim vršačkim školama, a nisu zaboravljeni ni predškolci koji će i ove godine dobiti komplet radnih listova. Za ove namene Grad Vršac opredelio je dodatnih gotovo 3 miliona dinara.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00