četvrtak, 28. maj 2015.  18:18h
Pročitano 863 puta

Reprezentativke podržale vršačko udruženje "Parakvad VŠ"

Uoči košarkaše utakmice odigrane u Milenijumu, kapiten reprezentacije Srbije Milica Dabović, darovala je udruženje "Parakvad VŠ" paket sa čepovima koje su igračice skupljale radi humanitarne akcije "Sakupi humani čep".

foto: Parakvad VŠ foto: Parakvad VŠ

Akcija se bazira na prikupljanju plastičnih čepova, bez obzira koje veličine, boje i oblika, kako bi se obezbedio novac za nabavku ortopedskih pomagala namenjenih osobama sa invaliditetom. Istovremeno cilj je i menjanje svesti o osobama sa invaliditetom kao korisnim i aktivnim pripadnicima društva. Takođe se na ovaj način podiže i ekološka svest kod građana, a posebno kod dece i omladine.

Podsetimo, košarkašice Srbije savladale su u Vršcu selekciju Australije rezultatom 88:78. Srbija je i dva dana ranije savladala istog rivala rezultatom 75:54. Utakmica je odigrana pred oko 1500 gledalaca u hali Milenijum.

Utakmici su prisustvovali čelnici Košarkaškog saveza Srbije, predsednik Dragan Đilas, potpredsednica Ana Joković i potpredsednici Dejan Tomašević i Igor Rakočević. U organizaciji KSS iz Beograda je stiglo 80 mladih košarkašica iz nekoliko klubova koji su zdušno bodrili reprezentativke, a posle utakmice imali prilike da se slikaju sa svojim idolima.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00