utorak, 2. jun 2015.  20:48h
Pročitano 1722 puta

HUMANITARNA AKCIJA: Kilometar kose u Vršcu

"Kilometar kose" je humanitarna akcija prikupljanja kose i pravljenja perika za decu obolelu od karcinoma. Akciju, koju su pokrenuli mladi dramski umetnici u februaru ove godine, podržale su mnoge devojke, ali i momci širom Srbije. Kako kažu, njihova želja je da deci koja pate od gubitka kose, bio on privremen ili trajan, vrate samopouzdanje i osećaj identiteta.

Od donirane kose, vlasuljari prave perike za devojčice, dečake i mlade uzrasta do 21 godine, koji su zbog zdravstvenog stanja ili medicinskog tretmana izgubili prirodnu kosu. Perike se izrađuju bez ikakvih troškova za decu i njihove porodice, dok se cela kampanja finansira isključivo putem donacija.

Svi koji žele da doniraju svoju kosu mogu to uraditi samostalno ili u nekom od partnerskih salona.

Nažalost, u Vršcu još uvek ne postoji partnerski salon u kome bi Vrščani i Vrščanke mogli da doniraju svoju kosu. Zato ovim putem želimo da pozovemo sve frizere i vlasnike frizerskih salona da se priključe akciji "Kilometar kose". Sve dodatne informacije možete dobiti na našem portalu (tako što ćete nam poslati poruku na Fejsbuk stranici Vršac MOJKraj.rs ili na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.), a mi ćemo Vas dalje uputiti na organizatore ove akcije.

Prvi presek - 350 metara kose

Nakon dva i po meseca od početka akcije, napravljen je prvi presek. Od 350 metara kose napravljeno je deset perika. Najvažnij je da se akcija nastavlja, čak i ako se pređe zacrtani kilometar.

Ako se odlučite da donirate kosu, evo nekoliko korisnih informacija: Minimalna dužina donacije je 15cm, od jednog do drugog kraja svake dlake. U obzir dolazi prirodna ili blago bojena (farbana) kosa. Seda kosa može da se koristi jedino u slučaju da je prethodno bojena. Kosa na kojoj je korišćen blanš ne može se iskoristiti. Talasasta i kovrdžava kosa može da se izravna kako bi se izmerila minimalna dužina od 15 centimetara. Stepenasta kosa može biti iskorišćena, ukoliko je najkraća dužina dlake minimum 15 centimetara.

Sve o ovoj akciji, dodatne informacije, kao i fotografije donatora, ali i devojčica koje su svoje perike već dobile možete pronaći na Fejsbuk stranici Kilometar kose. Ispod teksta možete pogledati prvi promotivni video spot napravljen u okviru ove humanitarne akcije.

Autor:  Andrea Gašparević
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00