četvrtak, 4. jun 2015.  20:48h
Pročitano 1185 puta

RTV: Uskoro azil za pse u Vršcu

Na vršačkim ulicama mnogo je pasa lutalica, ali će i tome uskoro doći kraj - javlja Radio Televizija Vojvodine.

Naime, do kraja godine počeće sa radom azil za njihovo trajno zbrinjavanje, a posao je na tenderu dobilo društveno preduzeće "Drugi  Oktobar".

Ovo preduzeće je i do sada vodilo i prihvatilište za pse, te u poslovima zbrinjavanja, lečenja i udomljavanja lutalica, već ima veliko iskustvo, piše na portalu RTV.

Autor:  RTV.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE

Komentari  

+2 #1 zabrinut 04-06-2015 21:42
"Ovo preduzeće je i do sada vodilo i prihvatilište za pse, te u poslovima zbrinjavanja, lečenja i udomljavanja lutalica, već ima veliko iskustvo." "Iskustvo" i uspešnost najbolje ilustruje broj pasa na ulicama Vršca kao i sume isplaćene za ujede (najvećim delom lažirane).
Odgovori
+1 #2 tviterorista 04-06-2015 22:15
Sama izgradnja i sklanjanje sa ulica većine pasa (nikako svih) nije KONAČNO I POTPUNO rešenje "problema" to je samo prvi, ali nikako jedini “korak” u rešavanju problema uličnih pasa u Vršcu. Ukoliko se psi samo "sklone" sa ulica i ne uradi ništa drugo vrlo brzo će se na ulicama pojaviti isto toliki, ili veći broj novih pasa, manje socijalizovanih i agresivnijih, samim tim i opasnijih po građane. Da bi se to izbeglo NEOPHODNO JE pronaći način da se izvrši BESPLATNA vakcinacija, sterilizacija i čipovanje vlasničkih i uličnih pasa na teritoriji opštine. Tako bi se prekinuo “dotoka” novih pasa na ulice i najsloženiji je deo rešenja "problema"- zahteva najviše novca, rada i vremena i neophodno je stvoriti raspoloženje kod građana da je to u cilju naše zajedničke dobrobiti. Doneti zakonsku regulative i “kaznenu politiku” kojom bi se NESELEKTIVNO disciplinovali neodgovorni vlasnici. Napraviti evidenciju svih vlasničkih i napuštenih pasa u cilju praćenja brojnosti populacije.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00