utorak, 7. jul 2015.  11:51h
Pročitano 789 puta

Sredstva za sanaciju i poboljšanje energetske efikasnosti u Vršcu

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine dodelila je danas oko 60 miliona dinara bespovratnih sredstava kroz ugovore za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti. Sredstva ze projekte sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti dodeljene su Subotici, Kanjiži i Vršcu u ukupnom iznosu od nešto više od 24 miliona dinara.

Podržana je i rekonstrukcija i sanacija javne rasvete u Novoj Crnji, Srbobranu, Bečeju, Novom Kneževcu i Opovu, u vrednosti od 35 miliona dinara.

Pitanje povećanja energetske efikasnosti interes je cele zajednice, jer to znači racionalnije korišćenje energije, smanjenje potrošnje za grejanje i hlađenje, smanjenje emisije štetnih gasova, ali i uštede za troškove lokalnim samoupravama, rekao je na dodeli ugovora direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

On je dodao da lokalne samouprave treba da budu predvodnici u realizaciji projekata u oblasti povećanja energetske efikasnosti i obajsnio da korist obnove objekata u javnoj svojini može biti višestruka.

Autor:  Beta
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00