sreda, 22. jul 2015.  13:39h
Pročitano 642 puta

Humanitarna akcija Kilometar kose nadomak cilja

 

Humanitarna inicijativa Kilometar kose je veoma blizu svog cilja – nakon manje od šest meseci, kosu za izradu perika za bolesnu decu je doniralo preko 3000 ljudi. Poslednjim brojanjem je evidentirano da je prikupljeno 964 metara kose. U partnerskim salonima koji se nalaze širom Srbije moguće je donirati kosu i dobiti besplatno šišanje do 31. jula 2015. godine. 

Nakon prikupljenog kilometra, zainteresovani donatori će kosu i dalje moći da pošalju poštom ili lično donesu na adrese dostupne na stranici Kilometra kose. 

Da podsetimo, portal MOJKraj.rs pozvao je Vrščane i Vrščanke da se pridruže akciji Kilometar kose. Uz Vašu pomoć, uspeli smo u nameri da se i naši sugrađani priključe ovoj akciji.

Kilometar kose obezbeđuje besplatne perike od prirodne kose deci i mladima uzrasta do 21 godine, koji su zbog bolesti ili medicinskog tretmana izgubili svoju kosu. Na ovaj način, njima se vraća samopouzdanje i osećaj identiteta dok prolaze kroz teške životne trenutke. Perike se izrađuju po meri i za jednu je potrebno 6 do 8 donacija kose i gotovo mesec dana rada vlasuljara.

 

Pozivaju se društveno odgovorne kompanije, organizacije i udruženja da se akciji priključe doniranjem finansijskih sredstava koja bi pomogla nastavak projekta.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00