subota, 6. septembar 2014.  20:43h
Pročitano 2616 puta

57. Dani berbe grožđa od 18. do 21. septembra

Manifestacija u čast grožđa, vina i vinograda koja se u Vršcu proslavlja duže od pola veka „Dani berbe grožđa“, 57. put biće održana od 18. do 21. septembra 2014. godine. Pokrovitelj manifestacije je Opština Vršac, organizator Turistička organizacija opštine Vršac, a generalni sponzor „Vršački vinogradi“.

Od ove godine, za razliku od prethodnih, i četvrtak je proglašen zvaničnim danom manifestacije. Prvi od događaja je „U susret grožđebalu“ na Vršačkom bregu uz kobasice, vino i tamburaše, dok će u centru grada na glavnoj bini biti održano „Veče vršačkog roka“. Svečano otvaranje manifestacije biće održano u petak 19. septembra uz koncert Biljane Krstić i Bistrik orkestre, kada će predsednik opštine Čedomir Živković predati ključeve grada Vinku Loziću-grožđebalskom gradonačelniku.

Koncerte na glavnoj bini održaće u petak još i Sergej Ćetković, u subotu Sara Jovanović (sponzor koncerta pekara „Hermes“) i Nataša Bekvalac (sponzor koncerta hotel „Vila Breg“), dok će u nedelju, nakon svečanog zatvaranja i koncerta poznatog ansambla KUD „Abrašević“, nastupiti grupa S.A.R.S.

Tradicionalni programi, kao što su Izložba grožđa, voća i vina, Karnevalska povorka, nagradna igra „Grožđe iz aviona“, dečji maskenbal, izbor za MISS Berbe, ulične trke, Grožđebalska gitarijada u Domu omladine, biće sastavni deo i ovogodišnje manifestacije.

Na Trgu Svetog Teodora Vršačkog (prostor ispred zgrade Opštine) biće otvorena „Vinska ulica“ gde će, pored vina „Vršačkih vinograda“ gosti moći da probaju i vina svih privatnih vršačkih podruma, kao i vina iz drugih krajeva Vojvodine i Srbije. Vitezovi vina banatskog vinskog reda „Sveti Teodor Vršački“ primiće u svoje redove novog člana, a zajedno sa drugim vitezovima širiće kulturu pijenja vina. I ove godine moći će da se krene na jedinstveni turistički obilazak „Put vina“ kroz vršačko vinogorje i u posetu vinskim podrumima u Gudurici.

Organizatori i ove godine očekuju oko 100.000 posetilaca, od čega veliki broj iz susedne Rumunije.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00