sreda, 16. septembar 2015.  14:11h

Program za 58. "Dane berbe grožđa" u Vršcu

Manifestacija u čast grožđa, vina i vinograda, koja se u Vršcu proslavlja duže od pola veka, 58. „Dani berbe grožđa“ ili popularno "Grožđebal", biće održana od 17. do 20. septembra.

Svi koji se odluče da u vreme trajanja ove manifestacije posete Vršac biće u prilici da probaju čuvena vršačka vina, kupe grožđa, posete podrume i vinogorje i uživaju u kulturnom, sportskom i zabavnom programu.

Prvi u nizu događaja – „U susret Grožđebalu“, održaće se u četvrtak, 17. septembra naVršačkom bregu, uz kobasice, vino i tamburaše, dok će u centru grada na glavnoj bini nastupiti vršački bendovi 251, The Hoods i Sigillum.

Svečano otvaranje manifestacije biće održano u petak, 18. septembra, uz koncert Nacionalnog ansambla „Kolo“, kada će predsednik Opštine Čedomir Živković predati ključeve grada Vinku Loziću – grožđebalskom gradonačelniku. Posle ove ceremonije, koncerte će održati i narodni pevači Ana Bekuta i Marinko Rokvić.

U subotu, 19. septembra, nastupaće Tropiko bend i Riblja čorba, dok će u nedelju, 20. septembra, nakon svečanog zatvaranja i koncerta vršačkog GKUD-a „Laza Nančić“, nastupiti grupa Bad Copy.

Tradicionalni programi, kao što su Izložba grožđa, voća i vina, Karnevalska povorka, nagradna igra „Grožđe iz aviona“, dečji maskenbal, izbor za MISS Berbe, ulične trke, Grožđebalska gitarijada u Domu omladine…, biće sastavni deo i ovogodišnje manifestacije.

program za sajt 2

Na Trgu Svetog Teodora Vršačkog biće otvorena „Vinska ulica“, gde će osim vina „Vršačkih vinograda“ gosti moći da probaju i vina svih privatnih vršačkih podruma, kao i vina iz drugih krajeva Vojvodine i Srbije.

Uz program Vitezova vina banatskog vinskog reda „Sveti Teodor Vršački“, u subotu na glavnoj bini, ozvaničiće se i ulazak Vršca u Asocijaciju vinskih gradova Evrope RECEVIN, čime Vršac postaje i zvanično prvi vinski grad u Srbiji. Odluku o ulaskuVršca u asocijaciju dodeliće Karme Ribes, generalna sekretarka Asocijacije.

U prostorijama Gradskog muzeja Vršac biće otvorena izložba karikature, fotografije i poezije „IN VINO VERITAS“, na kojoj će biti izloženi radovi prispeli na konkurs, koji je povodom 58. Berbe raspisala Turistička organizacija opštine Vršac, dok će u bivšem Domu vojske biti postavljena izložba „Retrospektiva Grožđebala“.

Jedinstveni turistički obilazak „Put vina“ kroz vršačko vinogorje i posetu vinskim podrumima u Gudurici i ove godine biće u ponudi za sve ljubitelje dobrog vina. Kuriozitet i ove „Berbe“ biće veliki plinski roštilji na kojima posetioci mogu da ispeku grožđebalske kobasice.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Vršac, organizator Turistička organizacija opštine Vršac, a generalni sponzor „Vršački vinogradi“.

 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00