četvrtak, 8. oktobar 2015.  10:37h
Pročitano 1043 puta

Dečja nedelja u vršačkoj Gradskoj biblioteci

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje Gradska biblioteka je u utorak, 6. oktobra, organizovala likovnu radionicu na temu “Podrška porodici – najbolja podrška deci”.

Učestvovala su deca drugog i četvrtog razreda OŠ Olga Petrov Radišić, OŠ Jovan Sterija Popović, OŠ Mladost i OŠ Paja Jovanović. Radionicu je vodila bibliotekarka Maja Kačarić, a dečji radovi koji su nastali tokom ove radionice ukrašavaju izlog Gradske biblioteke.

U sredu, 7. oktobra održana je i literarna radionica sa temom “Moja porodica”. Učestvovalo je 27 učenika sedmih i osmih razreda iz svih vršačkih škola. Oni su u biblioteci odmeravali  svoj književni talenat pišući pesme i sastave na zadatu temu. Žiri u sastavu Dejan Mak, Slobodan Đekić i Daragana Rakić, progalasili sz najuspešnije radove. Prve tri nagrade u konkurenciji pesama osvojile su:

1. mesto: Marina Borota, OŠ Olga Petrov Radišić, VIII2

2. mesto: Jelena Jankov, OŠ Jovan Sterija Popović, VII2

3. mesto: Anastasija Bugariju, OŠ Vuk Karadžić, VIIa

Prve tri nagrade u konkurenciji literarnih sastava, osvojile su:

1. Marijana Munćan, OŠ Jovan Sterija Popović, VII2

2. Jovana Rajković, OŠ Jovan Sterija Popović, VII2

3. Anđela Čvorović, OŠ Vuk Karadžić, VIIv

Svi učesnici i likovne i literarne radionice dobili su besplatne članske karte, a pobednici literarne radionice nagrađeni su i knjigama.

Takođe, tokom trajanja Dečje nedelje, u biblioteci je organizovana humanitarna akcija “Deca deci”, u kojoj se prikupljaju polovne igračke koje će se pokloniti mališanima iz socijalno ugroženih porodica.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00