petak, 9. oktobar 2015.  09:32h
Pročitano 962 puta

Devenport: Ugledajte se na Vršac

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport obišao je juče Vršac, koji je jedan od najuspešnijih gradova u Srbiji u korišcenju predpristupnih fondova EU, i porucio da je kljuc uspeha u efikasnoj saradnji lokalne samouprave sa privredom, te da po tome druge opštine u Srbiji treba da se ugledaju na Vršac.

Opština Vršac je prethodnih godina od EU dobila više od 10 miliona evra, a Devenport je juče obišao našu opštinu, gde se sastao sa privrednicima južnobanatskog regiona, i upoznao se sa najuspešnijim projektima koje je sprovela opština Vršac, a koje je finansirala EU kroz programe prekogranicne saradnje sa Rumunijom.

Ovo je put kojim bi trebalo da idu i druge opštine i gradovi u Srbiji i ovakvo efikasno korišcenje evropskih fondova može da posluži kao upustvo za druge - izjavio je Devenport novinarima prilikom posete Tehnološkom parku u Vršcu, gde je obišao buduci biznis inkubator.

Pre Tehnološkog parka Devenport je obišao i Agriko pijacu i Regionalni centar kulturne baštine Banata "Konkordija".

On je naglasio da je EU posvecena razvoju srpske privrede i da je veoma ponosan što je EU finansijski i moralno podržala projekat tehnološkog parka, gde sada ima deset kompanija i otvoreno nekoliko hiljada novih radnih mesta.

Autor:  Blic
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00