ponedeljak, 2. novembar 2015.  16:10h
Pročitano 1014 puta

Novo pomagalo kupljeno zahvaljujući akciji "Sakupi humani čep"

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ" uručilo je novo ortopedsko pomagalo kupljeno zahvaljujući akciji "Sakupi humani čep" u kojoj učestvuje veliki broj Vrščana.

Dragan Vitorović, predsednik udruženja "Parakvad VŠ", i Milica Cvijanović Dragan Vitorović, predsednik udruženja "Parakvad VŠ", i Milica Cvijanović

 Sakupljeno je 300.000 plastičnih čepova i uz pomoć Saveta za sport i omladinu OO SNS Vršac kupljeno je pomagalo za Milicu Cvijanović koja je rođena sa Daunovim sindromom i otežano se kreće, tako da će joj ova invalidska kolica olakšati svakodnevne aktivnosti. 

Zahvaljujemo se svim Vrščanima koji učestvuju u ovoj akciji, koja je sve uspešnija i masovnija. Zahvaljujemo se i DP "Drugi Oktobar" za nesebičnu tehničku podršku našoj akciji. Posebno nam je drago što su se akciji odazvale obrazovne ustanove, škole i vrtići, u kojima deca sakupljaju čepove zahvaljujući kojima će se njihovim drugarima kupiti pomagala za lakši i ravnopravniji život, kao i brojni privredni kolektivi i pojedinci, kaže Dragan Vitorović, predsednik udruženja "Parakvad VŠ".

Udruženje "Parakvad VŠ" pokrenulo je akciju "Sakupi humani čep" koja se bazira na prikupljanju plastičnih čepova. Bez obzira koje veličine, boje i oblika, svi čepovi koji su napravljeni od plastike dolaze u obzir. Akcija je istovremeno ekološkog, humanitarnog, inkluzivnog karaktera, ali sa mnogo volonterskog angažmana.

Naša poruka svim građanima glasi "Sakupi humani čep", pomozi ljudima kojima je pomoć potrebna i njihov već težak život učiniti lakšim. Sakupljanjem plastičnih čepova sa ambalaža i njihovom daljom distribucijom obezbeđuje se novac za nabavku ortopedskih pomagala namenjenim osobama sa invaliditetom. Istovremeno, cilj je i menjanje svesti o osobama sa invaliditetom kao korisnim i aktivnim pripadnicima društva. Na ovaj način podiže se i ekološka svest kod građana, a posebno kod dece i omladine, napominju u Udruženju.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00