sreda, 18. novembar 2015.  23:55h
Pročitano 1160 puta

Borba protiv terorizma kreće iz Vršca

Pomoć srpskim institucijama u borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode ka terorizmu, kroz usvajanje novih državnih politika i jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju i suzbijanje, cilj je projekta koji će biti pokrenut sutra u Vršcu, saopštila je danas Misija OEBS-a u Srbiji

Projekat "Podrška usvajanju Nacionalne strategije i Akcionog plana za borbu protiv terorizma" zajednička je inicijativa Misije i Ministarstva unutrašnjih poslova, uz podršku Vlade Italije koja je donacijom vrednom 50.000 evra glavni donator projekta i vodeći partner Srbije u sektoru pravde i unutrašnjih poslova, kaže se u saopštenju.

Takođe uz tehničku pomoć Italije, Misija OEBS-a će pružiti visoku ekspertizu za uspostavljanje sveobuhvatne strategije za borbu protiv terorizma i saradnje na nacionalnom i međunarodnom nivou, kako bi se omogućio delotvoran odgovor države na kriminalna delovanja u oblasti terorizma.

Sastanku povodom pokretanja projekta prisustvovaće predstavnici organa i državnih institucija koje pružaju podršku Radnoj grupi za izradu Nacionalne strategije i Akcionog plana za borbu protiv terorizma, koju je imenovala Vlada Republike Srbije 23. jula 2015. godine.

Na otvaranju će govoriti ambasador Peter Burkhard, šef Misije OEBS-a u Srbiji, Đuzepe Manco, ambasador Italije u Beogradu i Aleksandar Nikolić, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju. 

Autor:  Beta
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00