sreda, 2. jul 2014.  10:21h
Pročitano 1899 puta

Časni krst u Vršcu pripao Snežani Jović

Tradicionalno, drugu godinu za redom, Vrščani su za Bogojavljanje plivali za časni krst na gradskom jezeru. Pred nekoliko hiljada gledalaca, najbrže je doplivao Dragan Vlajić, ali je zajedničkim dogovorom časni krst prepušten Snežani Jović, jedinoj ženi među 47 plivača koji su danas ušli u hladnu vodu.

Rekordna poseta, veliki broj plivača i žena kojoj je pripao krst, obeležili su ovogodišnje bogojavljansko plivanje u Vršcu. Drugu godinu za redom odziv takmičara i publike bio je impresvan, a stekao se utisak da je na vršačkom jezeru bilo više ljudi nego u letnjoj sezoni kupanja.

Krenula je litija sa plivačima i okupljenim građanima iz Saborne crkve oko 11 časova, a uz pesmu i molitvu stigla na jezero oko 12 časova. Uz veselu atmosferu i pozdrav "Bog se javi" - "Vaistinu se javi" počelo je plivanje za krst časni.

Najbrže do krsta doplivao je Dragan Vlajić, ali je džentlmenski časni krst prepustio jedinoj ženi među plivačima - Snežani Jović.

- Teško je opisati osećaj i zaista je nponovljivo iskustvo, koje čovek mora lično iskusiti da bi mogao da razume. Motiv da se prijavim bio ono što je i osnova ovog plivanja, pobeda duha nad telom. Na kraju, želim da se zahvalim svim momcima koji su plivali i velikodušno mi prepustili krst časni. Jako lep gest, istakla je Snežana Jović.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00