ponedeljak, 30. novembar 2015.  12:30h
Pročitano 885 puta

Zaustavite nasilje – sa reči u akciju

Aktivistkinje nevladinog sektora zajedno sa Ženskom odborničkom mrežom SO Vršac organizovale su uličnu akciju „Zaustavite nasilje – sa reči u akciju“. Cilj ove akcije bio je da se javnosti pošalje poruka da za nasilje nema opravdanja i da je nasilje nad ženama zločin.

Ova ulična akcija obuhvatala je i deljenje flajera sa SOS brojevima telefona na koje žrtve mogu da  prijave nasilje u porodici. Takođe, organizovano je i potpisivanje razglednica u okviru kampanje „Pozdrav iz Srbije, zemlje u kojoj svakih 10 dana jednu ženu ubije partner“. 

 Zvanični podaci su da svaka druga žena u Vojvodini pretrpi psihičko nasilje, a svaka treća fizičko nasilje u porodici. Zakonska obaveza svih nas je da prijavimo nasilje. Zato ako posumnjate na nasilje u komšiluku, pređite sa reči u akciju i pozovite policiju ili mobilni tim opštine Vršac na 064 64 54 066 ili SOS telefon 069 3 69 69 30. Za nasilje nema opravdanja, nasilje nad ženama je zločin, složno, poručuju aktivistkinje iz nevladinog sektora i članice Ženske odborničke mreže SO Vršac.

Ovu akciju su podržala NVO udruženja: Centar za prava žena u Vršcu, Udruženje žena Anastasija, Udruženje žena Pletenica iz Velikog Središta, Udruženje samohranih roditelja i nekoliko građanki i građana opštine Vršac.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00