sreda, 9. decembar 2015.  19:35h
Pročitano 1522 puta

Praznične đakonije za vikend u Vršcu

Manifestacija ”Praznične Đakonije”, posvećena prazničnoj trpezi, domaćoj radinosti, suvenirima i raznim đakonijama u vreme slava, Božića i Nove godine, održaće se po šesti put u subotu 12. decembra u hotelu “Srbija”.

U sklopu izložbe održavaju se i dva takmičenja: takmičenje u slavskim pogačama, a drugo je u kićenju jelki u kom učestvuju deca iz osnovnih škola opštine Vršac.

U susret manifestaciji organizator Turistička organizacija promovisaće i treće izdanje publikacije banatskog kuvara pod nazivom “Sirevi”.Ovim izdanjem nastavlja se tradicija kojom se sa predhodne dve brošure “Banatske Đakonije” i “Zimnica” upotpunjuje priča specifičnih kulinarskih veština sa ovog područja Banata.

Na predhodnim manifestacijama, Vršac su posetile i podržale ličnosti iz javnog života koje se bave kulinarstvom, među kojima su Nenad Veljković, Nenad Gladić – Lepi Brka, koji su učestvovali kao specijalni gosti.

Ove godine specijalni gost “Prazničnih đakonija” biće Bora Otić, autor emisije Petkazanje na RTV.

Promocija prve knjige Bore Otića, “Šorom sredom”, biće održana u petak 11.decembra u svečanoj sali opštine Vršac, sa početkom od 18:00 časova, a druženje nakon promocije nastaviće se u vinskom podrumu Rab.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00