petak, 11. decembar 2015.  02:43h
Pročitano 1697 puta

Vršački profesor nagrađen "Diskobolosom"

Ovogodišnje nagrade Diskobolos za najuspešnija ostvarenja zasnovana na upotrebi informatičkih tehnologija u svim sferama privrede i neprivrede uručene su u svečanoj atmosferi starog dvora, Skupštine grada Beograda, a jedna od njih otišla je u ruke vršačkog profesora Velimira Radolovačkog

Plakete Diskobolos za ukupna dostignuća u nastavi informatike dobilo je pet nastavnika, među kojima je i Velimir Radlovački iz Školskog centra “Nikola Tesla” u Vršcu. Svi nastavnici dobili su tablet uređaje, poklon kompanije CISCO, kao i prigodne poklone drugih članova JISA.

Profesor Velimir Radlovački kaže da mu ovo priznanje izuzetno znači, naročito jer dolazi iz krovne informatičke organizacije u Srbije JISA, odnosno od njegovih kolega iz privrede i prosvete. 

Ovo će mi sigurno biti veliki motivacioni faktor za dalji napredak i još veće zalaganje u promociji i unapređivanju informatike u srednjem obrazovanju. Niz uspeha profesora i učenika Školskog centra “Nikola Tesla” u Vršcu u sferi informaciono-komunikacionih tehnologija nije slučajan. Škola dosta posvećuje pažnje IKT-u i primeni IKT-a u elektrotehnici, mašinstvu i ekonomiji i u redovnoj nastavi i u vannastavnim aktivnostima, objašnjava Radolovački

Ceremoniju je otvorio zamenik gradonačelnika, gosp. Andreja Mladenović a prisutnima su se obratili i potpredsednik Evropskog saveta za informatiku, Đorđe Dukić, zatim Pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Sava Savić kao i Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković.

diskobolos2015svi

Ceremonijom je otpočela treća decenija uručivanja Diskobolos priznanja čime se ova manifestacija protokom godina nametnula kao svojevrsna revija najznačajnijih informatičkih dostignuća ne samo naše zemlje već i mnogih inostranih stvaraoca. 

Predstavnici organizatora JISA – informatičkog saveza Srbije, kao krovne strukovne organizacija naše zemlje, istakli su da je broj prijavnjenih kandidata za nagradu Diskobolos ove godine premašio sve ranije rekorde i da se najveći broj rešenja prijavio u oblasti obrazovanja, što ukazuje da su se mnogi IKT stvaraoci usmerili ka rešavanju višegodišnjeg problema jaza izmedju naraslih potreba za informatičkim stručnjacima i nedovoljno školovanog kadra u ovoj oblasti. 

To je bio razlog da su uvodnom ceremonijom prvo bili nagradjeni nastavnici osnovnih škola za najbolje rezultate sprovođenja ECDL – evropske informatičke obuke po donaciji MTTT sektora za informaciono društvo, a potom i nastavnici čiji su učenici u protekloj godini osvojili najviše nagrada, imali najbolje prosečne ocene i koji su se programskim opredelenjem u informatičkoj nastavi najviše oslanjali na evropske standarde srednjeg obrazovanja.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00