ponedeljak, 1. februar 2016.  23:17h
Pročitano 1382 puta

Vršački hor "Raspevani profesori" gostovao u "Žikinoj šarenici"

Vršački hor "Raspevani profesori" gostovao je na RTS 1, u "Žikinoj šarenici", jednoj od najgledanijih emisija u Srbiji i šire, u subotu 30. januara 2016. godine.

Povod za njihovo gostovanje bila je pesma o prvoj srpskoj školi u našem gradu, koju su nedavno snimili zajedno sa Emilijom Đonin, povodom praznika Svetog Save, školske slave.

Uživo su pevali dve pesme "Na temelju vere, ljubavi i nade" i "Ovo je Srbija" i izmamili veliki aplauz od svih prisutnih u studiju, uključujući i članove Narodnog orkestra RTS-a.

profesori2

Verujemo da se njihov nastup dopao i TV gledaocima, a kažu da ih je bilo preko milion.kaže Zoran Vučetić, tekstopisac i kompozitor pesme o prvoj srpskoj školi u Vršcu.

Vučetić je govorio o nastanku pesme i monografiji škole koju je još 1995. godine predivno napisao gospodin Slavko Brankov.

Marina Kliska, osnivač i dirigent hora "Raspevani profesori", kaže da joj je veoma žao što Emilija Đonin i još nekoliko članova hora, iz opravdanih razloga, nisu mogli da učestvuju u ovoj emisiji i zahvaljuje se svima na podršci.

profesori3

Tako su "Raspevani profesori", u ime vršačkih prosvetnih radnika i svih ljudi dobre volje, sa verom, ljubavlju i nadom poslali poruku našoj deci širom Srbije!

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00